Wykonanie

Niedostatki czasowe ostatnich dni zainspirowały mnie do stworzenia deseru, który może pojawić się przed
Wami w niespełna 20 minut. Delikatny w konsystencji, słodki i chłodzący w upalne dni będzie wspaniałym zakończeniem każdej letniej kolacji :)Mus:200 ml
śmietanki 30%tabliczka
białej czekoladypół szklanki
cukru pudru2 łodyżki
miętykiść
winogron10
ciasteczek dyniowychCzekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej, odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną
śmietankę ubijamy z
cukrem pudrem (miskę ze
śmietanką możemy wstawić do większej miski wypełnionej
lodem, wtedy krem łatwiej i szybciej zgęstnieje), na koniec dodając
czekoladę.
Miętę siekamy drobno i delikatnie mieszamy z masą.W pucharkach układamy na dnie 2-3 łyżki pokruszonych
ciasteczek, na które nakładamy warstwę
czekoladowego musu. Wierzch również posypujemy
ciasteczkami, na które układamy
winogrona, wcześniej odpestkowane i pokrojone na ćwiartki. Przystrajamy
miętą i voila, można jeść!


Wszystkim, którzy dziś będą na Stadionie Narodowym życzę niezapomnianego koncertu :) Klasyk klasyków, który nigdy się nie nudzi na dobry początek wieczoru: