Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
baranina z kością 60 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowychtłuszcz 4 dekagramów
cebula 1 sztuk
vegeta 1 łyżek stołowych
brukiew 50 dekagramów
sól według uznania
zielenina według uznaniaWykonanie:Oddzielić
mięso od kości, pokroić na małe kawałki, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, wsypać
mąkę i też lekko podrumienić. Wlać tyle
wody, by ledwie pokryła
mięso, wsypać przyprawę, posolić. Oczyścić
brukiew, pokroić w kosteczkę, dodać do
mięsa. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać
zieleniną.Uwaga. Kto lubi, może dodać do potrawy 2-3 obrane ze skórki
pomidory lub łyżkę
koncentratu pomidorowego.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: