ßßß
Składniki:ser feta firmy MEVGALsos tzatzikiświeże liście bazyliiząbek czosnkususzone pomidory (te bez zalewy)oliwa z oliwekpieprzPrzygotowanie:Suszone pomidory kroimy w malutką kosteczkę, listki bazylii siekamy, ząbek czosnku wyciskamy i wrzucamy je do oliwy, dodajemy szczyptę pieprzu, wkładamy do lodówki na 30 minut. Przygotowujemy folię aluminiową, smarujemy ją przygotowanym wywarem, kładziemy na to miejsce fetę i smarujemy ją dokładnie naszym wywarem. Fetę zawijamy w folię i odstawiamy na około 30 minut do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, na blaszkę kładziemy przygotowaną fetę sreberku i wkładamy do piekarnika na 20-30 minut. Ja podałam moją fetę z sosem tzatziki i grzankami czosnkowymi.




Moja propozycja podania:
Petite Princesse