Wykonanie
Nie macie pomysłu na kolację walentynkową? Poznajcie moją propozycję! Jest to tatar z
łososia, który w smaku jest wyśmienity, bo łączy ostry tatar z delikatnym
twarożkiem i kwaśnymi
ogórkami kiszonymi ;) Przy okazji dziękuję Wam za już ponad 1100 wyświetleń! To dzięki Wam ten blog istnieje ;) Jeżeli chodzi o filet z
łososia to bez różnicy czy kupicie surowy czy wędzony, jednak mi osobiście bardziej smakuje tatar z surowego filetu ;)

Składniki na dwie porcje:250 g fileta z
łososia1
cebulapół
cytrynyoliwa z oliwek2
ogórki kiszone100 g
białego serasól i
pieprzPrzygotowanie:
Łososia siekamy jak najdrobniej, to samo robimy z
cebulą. Mieszamy ze sobą
łososia i
cebulę solimy do smaku i dajemy dużo
pieprzu. Wyciskamy sok z połówki
cytryny i mieszamy go z taką samą ilością
oliwy z oliwek. Zalewamy nasz tatar przygotowanym sosem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowany tatar wkładamy do lodówki na godzinę w celu nasączenia. Po tym czasie obieramy nasze
ogórki kiszone (najlepiej babcine) i kroimy je w malutką kosteczkę.
Ser biały rozdrabniamy widelcem. Nakładamy tatar na talerze, sypiemy go
białym serem a na wierzchu i dookoła kładziemy pokrojone
ogórki.POWODZENIA I SMACZNEGO ;)Moim zdaniem najlepiej wymieszać wszystkie składniki na talerzu to wtedy nam nie zginie żaden smak ;)



Moja propozycja podania:

Petite Princesse