ßßß
Składniki na dwie porcje:250 g fileta z łososia1 cebulapół cytrynyoliwa z oliwek2 ogórki kiszone100 g białego serasól i pieprzPrzygotowanie:Łososia siekamy jak najdrobniej, to samo robimy z cebulą. Mieszamy ze sobą łososia i cebulę solimy do smaku i dajemy dużo pieprzu. Wyciskamy sok z połówki cytryny i mieszamy go z taką samą ilością oliwy z oliwek. Zalewamy nasz tatar przygotowanym sosem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowany tatar wkładamy do lodówki na godzinę w celu nasączenia. Po tym czasie obieramy nasze ogórki kiszone (najlepiej babcine) i kroimy je w malutką kosteczkę. Ser biały rozdrabniamy widelcem. Nakładamy tatar na talerze, sypiemy go białym serem a na wierzchu i dookoła kładziemy pokrojone ogórki.POWODZENIA I SMACZNEGO ;)Moim zdaniem najlepiej wymieszać wszystkie składniki na talerzu to wtedy nam nie zginie żaden smak ;)

Moja propozycja podania:
Petite Princesse