Wykonanie
To, że kocham wypiekać muffiny wie każdy z moich przyjaciół :) Dostarczam ich przy każdej możliwej okazji.Tym razem chcieliśmy spróbować wypieku na zdrowej, pełnoziarnistej
mące żytniej razowej. Muffiny wyszły przepyszne i zniknęły w mgnieniu oka!

Potrzebujemy (przepis na 12 babeczek):SKADNIKI SUCHE- 150g
mąki pełnoziarnistej żytniej razowej- 100g
brązowego cukru- łyżeczka
proszku do pieczenia- szczyptę
sody oczyszczonejSKŁADNIKI MOKRE- 125 ml
mleka- 1
jajko- 50g rozpuszczonego, wystudzonego
masładodatkowo:
JAGODY :) u mnie 1,5 szklankiSkładniki suche mieszamy w jednej misce, składniki mokre mieszamy w drugiej.Następnie przelewamy mokre składniki do suchych i łączymy je.Po połączeniu składników dodajemy
jagody i ostrożnie mieszamy.Napełniamy foremki i pieczemy ok.35 minut w 180 stopniach.Voila!

Wpis bierze udział w akcji: