Wykonanie
Pieczarki brązowe dosyć sporadycznie odwiedzały moją kuchnię a tym samym grilla lecz to się od teraz zmieni. Pomysł na połączenie grillowanej brązowej
pieczarki i
kaszanki przyznam się powstał przypadkowo ale smak który powstał zachwycił wszystkich na moim spotkaniu grillowym.Składniki :ok 15 brązowych
pieczarek (średnicy ok. 5cm)1 średnia
cebula1
kaszankaoliwasól,
pieprzPrzygotowanie :
Cebulkę kroję w kosteczkę i podsmażam na
oliwie z dodaniem podczas smażenia łyżki
wody dzięki
czemu cebulka dodatkowo zmięknie. Do gotowej szklistej
cebulki dodaję
kaszankę bez
szczewa pokrojoną w kawałki i na małym ogniu lekko podsmażam aż
kaszanka zmięknie.
Pieczarki - odrywam nóżkę i łyżeczką zręcznie usuwam część z blaszkami. Doprawiam
solą i
pieprzem. Tak przygotowane
pieczarki grilluję, wpierw od strony nóżki aby
pieczarkę rozgrzać po czym obracam i nadziewam
kaszanką z
cebulką. Grilluję bez płomieni na spokojnej temperaturze kilka minut dłużej licząc od momentu kiedy
pieczarka puści
soki.Przepis prosty i smaczny :)Mechanik grilluje - z pomysłem i smakiem :)