Wykonanie
Filet z kurczaka - delikatne
mięso które zawsze
daje radę, a zawinięty w
boczek i grilowany po prostu wymiata.Potrzebne są : ( na ok. 15 kawałków )polowa
filetu kurczaka - większaok 40 dag
boczku w plasterkach2 łyżki
oliwy2 łyżeczki pikantnej
przyprawy do kurczaka2 łyżki
wodywykałaczkiPrzygotowanie :Zaczynam od marynaty - mieszam
wodę z
przyprawą do kurczaka po czym dodaję i mieszam z
oliwą.
Filet z kurczaka oczyszczam z błonek i kroję w plasterki ok 1,5 cm, wkładam do marynaty, dobrze nacieram i na ok pół godzinki odkładam do lodówki. W
między czasie kroję w plasterki
boczek.Po pół godz. paseczki filetu przycinam +/- do wysokości
boczku i zawijam dobrze zaciągając i łączę całość wykałaczką wbijając ją skośnie.Grilluję ok pół godzinki na średnim żarze.Wyśmienicie smakują z
sosem czosnkowym .Jeść tylko i wyłącznie palcami.






