ßßß Cookit - przepis na Drobiowe roladki w boczku

Drobiowe roladki w boczku

nazwa

Wykonanie

Filet z kurczaka - delikatne mięso które zawsze daje radę, a zawinięty w boczek i grilowany po prostu wymiata.
Potrzebne są : ( na ok. 15 kawałków )
polowa filetu kurczaka - większa
ok 40 dag boczku w plasterkach
2 łyżki oliwy
2 łyżeczki pikantnej przyprawy do kurczaka
2 łyżki wody
wykałaczki
Przygotowanie :
Zaczynam od marynaty - mieszam wodę z przyprawą do kurczaka po czym dodaję i mieszam z oliwą.
Filet z kurczaka oczyszczam z błonek i kroję w plasterki ok 1,5 cm, wkładam do marynaty, dobrze nacieram i na ok pół godzinki odkładam do lodówki. W między czasie kroję w plasterki boczek.
Po pół godz. paseczki filetu przycinam +/- do wysokości boczku i zawijam dobrze zaciągając i łączę całość wykałaczką wbijając ją skośnie.
Grilluję ok pół godzinki na średnim żarze.
Wyśmienicie smakują z sosem czosnkowym .
Jeść tylko i wyłącznie palcami.
Źródło:http://mechanikgrilluje.blogspot.com/2014/05/drobiowe-roladki-w-boczku.html