ßßß
SKŁADNIKI2 szkl. mleka;0,5 szkl. cukru;0,5 paczki masła lub margaryny;2 zmiksowane brzoskwinie (mrożone lub z puszki);galaretka brzoskwiniowa;brzoskwinie lub inne owoce na wierzch;herbatniki;WYKONANIENa początku gotujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy, aby przestygła. Mleko, cukier i masło gotujemy do momentu rozpuszczenia się składników. Wsypujemy kasze mannę, energicznie mieszamy, by masa nie przywarła. Na koniec dodajemy zblenderowane brzoskwinie lub inne owoce. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami, rozkładamy połowę masy. Na to znowu warstwę herbatników i pozostałą część mannowej masy. Na wierzch rozkładamy brzoskwinie i zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki. Muszę przyznać, że kasza manna firmy Lestello sprawdziła się wyśmienicie w moim deserze. Po mannowcu nie ma śladu!