Wykonanie

masa serowa:4 kostki
twarogu po 250 gszklanka
cukrukostka miękkiego
masła albo
margaryny7 jaj
budyń waniliowy2 opakowania pierniczków (miałam akurat z nadzieniem)spód:24
herbatniki1/4
masła na blachę wyłożyć papier do pieczenia,
herbatniki rozdrobnić w blenderze, zagnieść z
masłem, wyłożyć na blasze,
masło (
margarynę) utrzeć z
cukrem, dodać
żółtka, miksować,
twaróg przecisnąć 2
razy przez praskę (ewentualnie dwukrotnie zmielić), dodać do masy, miksować, dodać
budyń, dobrze wymieszać,
białka ubić na sztywno, dodać do masy, delikatnie wymieszać,część masy sernikowej wylać na
herbatniki, ułożyć pierniczki, zalać pozostałą masą, piec godzinę w 180 st.polecam również:tęczowy sernik

sernik królewski

sernik z
brzoskwiniami