Wykonanie
Szczególnie polecam kawoszom, wyczuwalny smak
kawy, a do tego kwaskowe
wiśnie.

SKŁADNIKI
biszkopt kakaowy, zamiast łyżki
maki, dodajemy łyżkę
kakao.
wiśnie świeże, mrożone (ok. 0,70 dag) lub z kompotu. Ja miałam kompoty.
kisiel wiśniowy2 łyżki
mąki pszennej0,5 l
śmietanki 30%masa śmietanowa Dr. Oetkeraokrągłe
biszkoptypolewa czekoladowakawa cappuccino, ja dodaję łyżkę
kawy rozpuszczalnejWYKONANIE
Biszkopt nasączamy
kawą. Na
soku wiśniowym i wodzie (płynu ma być 0,5 l) gotujemy
kisiel z
mąką. Dodajemy wydrylowane
wiśnie, ja dodałam jeszcze
dżem wiśniowy.
Kisiel wykładamy na
biszkopt.
Śmietanę ubijamy z masą
śmietanową Dr. Oetkera, wykładamy na
wiśnie. Na
śmietanę wykładamy
biszkopty zamoczone w
kawie. Na wierzchu robimy zygzaki z
polewy czekoladowej.