ßßß Cookit - przepis na Bezglutenowy migdałowo-kasztanowy suflet twarogowy

Bezglutenowy migdałowo-kasztanowy suflet twarogowy

nazwa

Wykonanie

W tym o to suflecie połączyłam trzy składniki które tak bardzo lubię.
Twaróg, migdały i ostatnio spróbowane kasztany.
Do tego szczypta cynamonu i kilka ziarenek prawdziwej wanilii.
Pozostając w klimacie diety bezglutenowej .
Suflet wyszedł przepyszny, mięciutki, lekko słodki, z posmakiem migdałów. Trochę jak puszysty serniczek.
Idealny deser, śniadanie czy kolacja.
Suflet pieczony w wirtualnej kuchni wraz z
Martynosia: http://codzienne-gotowanie. blogspot.dk/
Gin: http://razadobrze. blogspot.dk/
1 jajko
1 łyżeczka mąki migdałowej
80g twarogu
30g kremu kasztanowego
1/2 łyżeczki stewii w proszku
cynamon i wanilia
migdały do posypania
Białko oddzielamy od żółtka. Żółtko ucieramy z twarogiem,słodzikiem/miodem, mąką i kremem kasztanowym na puszystą masę. Białko ubijamy i stopniowo dodajemy do przygotowanej wcześniej masy, delikatnie mieszając.Posypać blanszowanymi migdałami.
Piec 20min w 180 stopniach.
Źródło:http://siaskowe-gotowanie.blogspot.com/2013/11/bezglutenowy-migdaowo-kasztanowy-suflet.html