Wykonanie




W tym o to suflecie połączyłam trzy składniki które tak bardzo lubię.
Twaróg,
migdały i ostatnio spróbowane
kasztany.Do tego szczypta
cynamonu i kilka ziarenek prawdziwej
wanilii.Pozostając w klimacie diety bezglutenowej .Suflet wyszedł przepyszny, mięciutki, lekko słodki, z posmakiem
migdałów. Trochę jak puszysty serniczek.Idealny deser, śniadanie czy kolacja.Suflet pieczony w wirtualnej kuchni wraz zMartynosia: http://codzienne-gotowanie. blogspot.dk/
Gin: http://razadobrze. blogspot.dk/

1
jajko1 łyżeczka
mąki migdałowej80g
twarogu30g kremu
kasztanowego1/2 łyżeczki
stewii w proszku
cynamon i waniliamigdały do posypaniaBiałko oddzielamy od żółtka. Żółtko ucieramy z twarogiem,słodzikiem/miodem, mąką i kremem kasztanowym na puszystą masę. Białko ubijamy i stopniowo dodajemy do przygotowanej wcześniej masy, delikatnie mieszając.Posypać blanszowanymi migdałami.Piec 20min w 180 stopniach.