Wykonanie
Spędzam ostatnie godzinny w domu. Zamiast się uczyć,
siedzę z rodziną.Robię smakołyki do
kawy.Te małe kulki szczególnie mi posmakowały.Miękkie, wilgotne, słodkie, mocno aromatyczne.U mnie piernikowe z
marmoladą morelową. Idealne.Sama się dziwię, że nigdy ich wcześniej nie robiłam, ale jednak rzadko się zdarza żeby zostało jakieś ciasto po kilku dniach.
Bajaderki400g ciasta/ herbatników/ biszkoptów/ babki piaskowej1/4 szkl
mleka1 łyżka
masła150g
marmolady50g
kakao*
cukier opcjonalniedo obtoczeniakakao/ wiórki/
orzechyCiasto pokruszyć. Rozpuścić w rondelku
masło z
mlekiem,
kakao i
cukrem. Wymieszać z resztą składników. Formować małe kulki i obtaczać w kakao/ wiórkach/orzechach.