Wykonanie

Ale dzisiaj śniegu u mnie nasypało. Zimno już tak nie jest jak kilka dni temu, ale jednak śnieg to ja lubię jak patrzę na niego przez okno. W dzieciństwie się naganiałam w nim, więc mnie tak nie ciągnie... Chociaż gdyby ktoś mi zaproponował lepienie bałwana to chyba bym się zgodziła haha :DTymczasem
siedzę sobie z już 5 dzisiaj gorącą
herbatką, patrzę przez okno i wypoczywam... dzisiaj mam cały dzień dla siebie...
mogę się w końcu polenić :D Bo ostatnie dni były bardzo zalatane.Dzisiaj mam dla was kolejną propozycję podanie
makaronu... tak, wiem, znowu
makaron :D Ale wierzcie mi jest pycha!! Brak
białka z
mięsa rekompensuje nam tutaj
czerwona fasola i
pieczarki. Jednak dzisiaj na obiad już muszę zjeść
mięsko... najwartościowsze
białko w końcu.

porcja
makaronu spaghetti5
pieczarekłyżeczka
oliwy5cm
pora1/2 puszki
fasoli czerwonej1/2 puszki
pomidorów z puszki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w talarki, to samo z
porem. Na rozgrzanej patelni z
oliwą dusimy
pieczarki i
pora. Kiedy będą już mięciutkie dodajemy
pomidory i dusimy ok. 15min.
Pomidory mają się całkowicie rozpaść. Dodajemy odsączoną
fasolę i doprawiamy.Podajemy z
makaronemSmacznego
