Wykonanie

Wczoraj liczba wejść na bloga wyniosła ponad tysiąc! Niewiarygodne! Na prawdę się ogromnie cieszę, że tu zaglądacie. A kiedy widzę, że ktoś skorzystał z przepisu moje serduszko się cieszy! To dla mnie ogromne szczęście! Dlatego proszę, jeśli coś robicie napiszcie o tym! I czy wam smakowało!!Znowu z przyjaciółką zostałyśmy same na weekend i zapowiada się bardzo... smacznie. Ale o tym przekonacie się sami :PTego
kurczaka robiłam z przyjaciółką już tydzień temu. Ale jakoś były inne przepisy do dodania. Dzisiaj jednak postanowiłam się nim podzielić. Inspiracją był blog Burczy mi w brzuchu i tamtejsze pałki z
kurczaka w wiórkach
kokosowych. Moja wersja jest inna, ale wierzcie mi równie smaczna!! Podałam je z wczoraj przedstawionymi wam zdrowymi frytkami które zyskały taką popularność. Gorąco polecam miłośnikom
kokosa jak i chrupiącego
kurczaka. Idealne dla tych którzy chcą czegoś nowego i zaskakującego w swym smaku.
Kokosowy kurczak (2 porcje)1 bardzo duża pierś100gram wiórek
kokosowych60g płatek owsianychmały
jogurt naturalnyprzyprawy (
pieprz,
sól,
bazylia,
oregano,
chilli)
Kurczaka kroimy i marynujemy w przyprawach i
jogurcie naturalnym. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Mieszamy wiórki i
płatki.
Kurczaka obtaczamy w panierce i wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Pieczemy 25min w temp 180stopniSmacznego


