Wykonanie
Smakowite połączenie
młodej kapusty i
sera żółtego.Nie sądziłam że wyjdą tak smaczne, z tak małej ilości składników.Na dodatek bardzo szybciutko się je robi.

Składniki:ćwiartka dużej główki
młodej kapusty2
jajka2 łyżki
śmietany 18 %4 łyżki
mąki pszennejprzyprawy:
sól,
pieprz,
przyprawa do bigosu, kucharek100 g
sera żółtegoolej do smażenia
Kapustę siekamy, w oddzielnej misce ubijamy
jajka ze
śmietaną,
przyprawami i
mąką. Dodajemy do
kapusty, mieszamy, następnie dodajemy
starty ser, mieszamy.

Na rozgrzany
olej wykładamy łyżką placuszki i smażymy z obu stron na rumiano. Wykładamy na ręczniki kuchenne by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.Zajadamy z sosami
mięsnymi, lub tak jak my z sosem słodko kwaśnym.SMACZNEGO
