Wykonanie
Danie dla osób które lubią eksperymentalne smaki, nie polecam osobom które nie lubią połączenia słodko -wytrawnego:)Przy pierwszym kęsie moje
kubki smakowe nie wiedzą jak przyjąć to danie ale
potem ryba z aksamitnym, słodko-pikantnym smakiem sosu nabiera harmonii:)

Składniki dla 1 osoby:125 g fileta z
łososia dzikiego1
brzoskwinia z puszki1
goździk, 2 ziarenka jałowca,sok z połowy
cytryny50 ml zalewy z
brzoskwińpół ząbku
czosnku200 g
mrożonych warzywsól i
pieprzJedną
brzoskwinie z puszki kroimy na kawałki, wkładamy do garnka, dodajemy
sok z cytryny,
goździk,
jałowiec,
sok z brzoskwiń oraz posiekany
czosnek. Wszystko razem gotujemy 10 minut, wyciągamy ziarenka, doprawiamy
solą i obficie
pieprzem i rozdrabniamy blenderem, uzyskując gładki sos. Gdy jest za gęsty możemy dodać trochę
soku z brzoskwiń.

W naczyniu do gotowania na parze układamy nasze warzywa oraz kawałki
ryby. Wszystko dobrze solimy,
pieprzymy i parujemy 15 minut.

Gdy
ryba i warzywa są miękkie wykładamy delikatnie na talerz, polewamy wszystko sosem
brzoskwiniowym.

Delektujemy się smakiem
ryby otulonej w aksamitnym sosie:)