Wykonanie

Ten przepis nie wymaga chyba żadnego komentarza. Chciałam jedynie zaznaczyć, iż postanowiłam umieścić przepis odrobinę inny od tych, które zazwyczaj widziałam na blogach. Nie potrzebujesz tabliczek
czekolady, aby rozkoszować się cudowną, gęstą
czekoladą na gorąco...

Przepis:szklanka pełnotłustego
mleka3 łyżki
cukru1 łyżka niesłodzonego
kakao w proszku3 zmielone
goździkiodrobinę startej
gałki muszkatołowej1 łyżka
masła orzechowego+1/3 szklanki
mleka i łyżeczka
cukru na piankę
Mleko zagotuj w rondelku, dodaj
cukier,
przyprawy,
kakao, energicznie wymieszaj trzepaczką (aby nie zrobiły się grudki), następnie
masło orzechowe, podgrzewaj, aż
czekolada zgęstnieje. W ubijaku do piany ubij
mleko z
cukrem.
Czekoladę przelej do filiżanki, łyżeczką nałóż piankę.


SMACZNEGO! :)