Wykonanie
Po lędwiczki wieprzowe, to bardzo fajny wynalazek - wystarczy kilka przypraw, garnek, patelnia albo piekarnik - i szybkie i smaczne danie gotowe.SKŁADNIKI:1/2 łyżeczki
soli2 ząbki
czosnku1 łyżka
musztardy sarepskiej3-4
jabłkakilka suszonych
śliwekPolędwiczki wymyć,
Czosnek wycisnąć.
Polędwiczki natrzeć
solą,
czosnkiem i
musztardą, odstawić do lodówki na kilka godzin. Wstawić do piekarnika i opiec w temperaturze 200 stopni C. Podlać wrzątkiem, lub rosołem. Można dodać 1/2
kostki rosołowej. Piec 20-30 minut, obracając w temperaturze 175-180 stopni C. Dodać obrane, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone
jabłka oraz
śliwki. Przykryć. Piec pod przykryciem jeszcze ok.10 minut. Pokroić w ukośne plastry. Podawać z
makaronem lub
ryżem i surówką.