ßßß
Składniki:- 1 szklanka soku jabłkowego 100% Tymbark- 3/4 szklanki płatków owsianych górskich- 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu- 1 garść jabłek suszonych- 4 kawałki gorzkiej czekoladySposób przygotowania:Wieczorem musimy przygotować płatki owsiane.W tym celu do miski wsypujemy płatki, dodajemy cynamon i zalewamy szklanką soku jabłkowego.Przykrywamy całość i wstawiamy na noc do lodówki. Całość powinna stać w lodówce około 10 h.Rano wyciągamy naszą owsiankę z lodówki.Kruszymy czekoladę i dodajemy do owsianki.Mieszamy dość intensywnie przez minutę, aż owsianka zmętnieje.Teraz owsiankę możemy przełożyć do czystej miseczki, lub do słoiczka, jeśli chcemy zabrać owsiankę np. do pracy.Z wierzchu posypujemy owsiankę pokruszonymi suszonymi jabłkami i podajemy.Smacznego!

