Wykonanie
Twaróg17:10 Jedz Taniej 0 CommentsCześć,Dzisiaj polecę Wam mój przepis na tanią, odżywczą i dość dietetyczną kolację.Powyższe zdjęcie przedstawia prawie wszystkie składniki, których użyłem.Do skonstruowania potrawy potrzebujemy:- 1 cały
twaróg półtłusty 200g - 3zł 19gr-
Jogurt naturalny - 5łyżek - ok. 60gr- 6
rzodkiewek - ok. 50gr- pół
cebuli - ok. 15gr- dwie
bułki - 58gr-
przyprawy (
sól,
pieprz)Całkowity koszt: ok. 5zł 02grZaczynamy od wypakowania
twarogu, który następnie wkładamy do naszej miseczki. Dodajemy 5 łyżek
jogurtu naturalnego, po czym przechodzimy do warzyw.Preferuję siekanie
cebuli i
rzodkiewki na bardzo drobne kawałeczki.Dorzucamy
przyprawy- ich ilość jest oczywiście kwestią smaku, choć w mojej opinii 1 łyżeczka
soli i
pieprzu jest odpowiednią dawką. Najważniejsze, żeby nie przepieprzyć :)Przyrządzenie takiej kolacji jest bardzo łatwe, a ze względu na walory smakowe, ale i wartości odżywcze (duża ilość wapnia i
białka), nasz
twaróg przynajmniej raz na tydzień powinien znaleźć się na
stole każdego studenta :-)

Rafał