ßßß Cookit - przepis na Truskawki i maliny pod kokosową kruszonką

Truskawki i maliny pod kokosową kruszonką

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj po raz pierwszy od dłuższego czasu niebo było niebieskie kiedy wstawałam. Już nie szare i zachmurzone. Tego potrzebowałam. Chociaż i tak dzisiaj nie lubię świata. Dlatego zrobiłam to crumble- wyciągam zamrożone owoce, wrzucam do naczynia, szybko przygotowuję kruszonkę. Po chwili jest już gotowe. Pięknie pachnie, a ja czuję się odrobię lepiej. Spróbujcie!
Składniki:
100g masła
1 szkl. + 3 łyżki mąki
1/4 szkl. kokosu
4 łyżki cukru waniliowego
truskawki
maliny
trochę cukru do posypania owoców
Wszystkie składniki wyrobić rękami tak, żeby powstały drobne grudki ciasta. Owoce przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać cukrem i pokryć przygotowaną kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez ok. 25 minut. Przełożyć do miseczek i zjadać póki ciepłe :-)
Źródło:http://bardzoslodkie.blogspot.com/2012/02/truskawki-i-maliny-pod-kokosowa.html