ßßß
Wróciłam do domu. Mój wakacyjny wyjazd był cudowny i warto było tyle czekać. Czasami zastanawiam się, dlaczego osoby, które kocham najmocniej są tak daleko, ale chyba właśnie dzięki temu jestem w stanie docenić każdą chwilę spędzoną z nimi. I już czekam z niecierpliwością na nasze kolejne spotkanie.Mam dosyć sporo zaległych wypieków, których jeszcze nie miałam okazji opublikować, dlatego teraz postaram się to jak najszybciej nadrobić.Przepis 'The Ritz London Book of Afternoon Tea' Helen Simpson ; zmodyfikowanySkładniki:125 g masła125 g cukrucukier wanilinowy3 jajka200g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia50g wiórek kokosowychstarta skórka + sok z 1/2 cytrynyPołączyć masło z cukrami, dodać jajka i ciągle miksując przesiać do środka mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać wiórki kokosowe i sok ze skórką z cytryny.Ciasto piec ok. 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 °C.Przed włożeniem blachy z ciastem do piekarnika można posypać górę ciasta dodatkowymi wiórkami z cukrem dla uzyskania fajnej chrupiącej skórki po upieczeniu ;--)