Wykonanie

Wróciłam do domu. Mój wakacyjny wyjazd był cudowny i warto było tyle czekać. Czasami zastanawiam się, dlaczego osoby, które kocham najmocniej są tak daleko, ale chyba właśnie dzięki temu jestem w stanie docenić każdą chwilę spędzoną z nimi. I już czekam z niecierpliwością na nasze kolejne spotkanie.Mam dosyć sporo zaległych wypieków, których jeszcze nie miałam okazji opublikować, dlatego teraz postaram się to jak najszybciej nadrobić.Przepis 'The Ritz London Book of Afternoon Tea' Helen Simpson ; zmodyfikowanySkładniki:125 g
masła125 g
cukrucukier wanilinowy3
jajka200g
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia50g wiórek
kokosowychstarta skórka + sok z 1/2
cytrynyPołączyć
masło z
cukrami, dodać
jajka i ciągle miksując przesiać do środka
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Dodać
wiórki kokosowe i sok ze
skórką z cytryny.Ciasto piec ok. 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 °C.Przed włożeniem blachy z
ciastem do piekarnika można posypać górę ciasta dodatkowymi wiórkami z
cukrem dla uzyskania fajnej chrupiącej skórki po upieczeniu ;--)