Wykonanie

Do upieczenia tych babeczek zbierałam się już od dawien dawna, jednak zawsze po drodze rezygnowałam i kończyło się na tradycyjnych cupcakes. W końcu przekonał mnie sezon na tanią
cukinię (zapłaciłam 97 gr!). W trakcie robienia ciasta zdziwiło mnie to, jak bardzo jest gęste i jak długo rośnie. Bałam się, że coś pomieszałam i muffiny będą do wyrzucenia, jednak pieknie wyrosły i są pyszne!składniki:200 g
mąki1
jajko1 łyżka
sody oczyszczonejmały kubeczek
jogurtu naturalnego100 g
masła250 g startej
cukinii150 g
sera fetaszczypta
soliłyżka
słodkiej paprykizioła do sałatek
Mąkę przesiewamy z
solą,
sodą i
papryką. W drugiej misce miksujemy
masło z
jajkiem i
jogurtem aż do całkowitego połączenia się składników. Dodajemy
cukinię,
fetę i
zioła do sałatek, a na sam koniec dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy. Gotowym
ciastem wypełniamy papilotki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy przez ok 20 minut. Smacznego!


