Wykonanie
Oj, ta
sałatka to stare dzieje! Przepis mam minimum od 10 lat, ale na wieeele miesięcy zupełnie o nim zapomniałam. Gdy robiłam porządki z przepisami to wówczas się na ten przepis natknęłam :)
Sałatkę zrobiłam sobie do pracy. Po co wydawać pieniądze na jedzenie na
mieście czy w bufecie w pracy, skoro możemy sobie sami zrobić dzień wcześniej i włożyć do lodówki w zamykany pojemniczek. Rano jak znalazł :)
Składniki:1/2
brokuła (u mnie dużo mniej, ponieważ wykorzystałam resztę z obiadu)1 puszka
kukurydzy10 gramów
rodzynek1-2 łyżki
majonezu lub 1 łyżka
majonezu i 1
jogurtu naturalnego4
orzechy włoskieBrokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej wodziePrzygotowujemy
orzechy krojąc je na małe kawałki
Kukurydzę odcedzamy i wszystkie składniki przekładamy do salaterkiDodajemy
majonez (ewentualnie z
jogurtem naturalnym) i wszystko dokładnie mieszamy
Smacznego :)