ßßß

Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego12 łyżeczek marmolady (poniewaz z jednego opakowania ciasta wychodzi 12 ciasteczek)mleko do posmarowania i cukier puder do posypania - opcjonalnie
Rozwijamy ciasto i wraz z papierem wykładamy na blachęNagrzewamy piecyk do 180 stopni CCiasto dzielimy na kwadraty
Narożniki każdego kwadratu nacinamy w dużą literę "L"
Na środku wykładamy po jednej płaskiej łyżeczce marmolady. Bierzemy róg naciętego ciasta i zawijamy do środka robiąc tak z każdym rogiem kwadrata
Ewentualnie robimy odwrotnie: najpierw zawijamy rogi ciasteczka do środka, a następnie, na wierzchu, kładziemy łyżeczkę marmolady
W przypadku pierwszego sposobu robiłam tak, że trzonkiem małego nożyka naciskałam środek ciasteczka dla dokładniejszego zlepienia ciasta na środku
Blachę z ciastkami wkładamy do nagrzanego piekarnika na 7 minut
Po tym czasie ciasteczka studzimy i, jeśli chcemy, posypujemy cukrem pudrem
Zjadamy:)Smacznego:)