ßßß
Składniki:1/4 główki kapustykawałek marchewki (naprawdę nieduży)1 mała cebula1 łyżeczka śmietany 18%1 łyżeczka majonezu (u mnie Kielecki - jest dobrze doprawiony sam w sobie, dlatego go lubię)pieprz mielony czarny lub ziołowy
Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, odciąć ok. 1/4 główki i pokroić na kawałkiMarchewkę obrać i również przekroić na 4 częściCebulkę obrać, pokroić na kawałkiWszystkie warzywa umieścić w blenderze i zmiksować licząc do 3:) Nie dłużej, ponieważ zrobi się papka, a chodzi o to, żeby były wyczuwalne kawałki warzywW kubeczku mieszamy łyżeczkę śmietany z łyżeczką majonezu i przekładamy do kapusty, doprawiamy - całość dokładnie mieszamy i podajemy do drugiego dania :)Smacznego :)