ßßß Cookit - przepis na Mini ślimaki z serem z ciasta francuskiego

Mini ślimaki z serem z ciasta francuskiego

nazwa

Wykonanie

Gdy mój blog został nominowany do Liebster Blog Award, padło pytanie: Przyrządzenia jakiego dania byś się nie podjęła? Odpowiedziałam wówczas, że ciasta francuskiego chyba już po raz drugi sama nie zrobię . A ślimaki z serem są właśnie z takiego ciasta. Tak więc poszłam do sklepu i kupiłam gotowca :)
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
100 gramów sera białego (ja kupiłam takie w wiaderku)
3 łyżeczki cukru
cukier puder do posypania ślimaczków
Nastawić piekarnik na 200 st. C (u mnie termoobieg)
Rozwinąć ciasto i najpierw posmarować warstwą sera, a następnie posypać cukrem
Ciasto zwinąć w rulon i włożyć do lodówki na 20-30 minut (po tym czasie łatwiej będzie pokroić rulon w plasterki)
Gdy ciasto trochę stężeje pokroić rulon w plastry grubości 1 cm
Piec od 15-20 minut (po upływie 15 minut obserwować, czy się za bardzo nie przypiekają - trzeba uważać, żeby się nie przypaliły z wierzchu)
Wyjąć z piecyka i posypać cukrem pudrem
Smacznego :)
Źródło:http://szczesliwakuchnia.blogspot.com/2013/06/mini-slimaki-z-serem-z-ciasta.html