ßßß
Na talerz kładziemy ręcznik papierowy. Do garnka wlewamy wody, do 2/3 wysokości naczynia i dodajemy ocet. Doprowadzamy wodę do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień. Do małej miski wbijamy pojedynczo jajka, po czym "wlewamy" je do gorącej wody. Gotujemy, aż białko się zetnie, ale żółtko nadal będzie płynne (około 4 minut). Wyławiamy jajka łyżką cedzakową i przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem. Odstawiamy.W średniej wielkości patelni, na średnim ogniu , podsmażamy boczek , aż będzie chrupiący, około 5 minut. W międzyczasie kroimy pieczarkę i dodajemy do boczku. Następnie dodajemy fasolę i pomidorki, zmniejszamy ogień do średniego i gotujemy, mieszając od czasu do czasu, do pełnego podgrzania, około 2 minut.Mieszankę fasoli nakładamy do misek a na wierzch wykładamy jajka. Solimy, pieprzymy i od razu jemy!