ßßß
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 C. Papierem do pieczenia wykładamy 2 blachy. Do średniej wielkości miski przesiewamy mąkę i cynamon. Migdały siekamy na grube kawałki i dodajemy je do mąki, dokładnie mieszając.W niedużej misce, mikserem na wysokich obrotach ucieramy masło z cukrem pudrem, na jasną kremową konsystencję. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy mieszankę z mąką.Z ciasta formujemy 25 kulek, które układamy na przygotowanych blachach, zachowując między nimi odstępy 2-3 cm. Delikatnie spłaszczamy każdą kulkę. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut, na złoty kolor. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy ciastka do ostygnięcia, aby lekko stwardniały. Przekładamy na kratkę do całkowitego ostudzenia. Przed podaniem możemy posypać nasze ciasteczka grubą warstwą cukru pudru. Smacznego!