ßßß
Składniki :puszka mleka kokosowego,2/3 szklanki cukru kokosowego,6 łyżek oleju kokosowego,3 łyżki syropu klonowego,0,5 szklanki ulubionych orzechów,0,5 szklanki ulubionych płatków muesli,2 szklanki pokruszonych herbatnikówRozgrzewamy piekarnik do 180C. Przygotowujemy spód batoników-podgrzewamy w małym garnku olej kokosowy. Następnie dolewamy go do pokruszonych herbatników, zmieszanych z syropem klonowym. Łączymy wszystko w jednolitą masę. Wykładamy blachę papierem do pieczenia i nakładamy na dno przygotowane „ciasto”.Wlewamy do garnka mleko kokosowe. Dodajemy do niego cukier kokosowy i czekamy, aż całość zgęstnieje. Wylewamy kokosową masę na herbatnikowy spód. Następnie rozrzucamy na wierzchu płatki i orzechy. Pieczemy przez pół godziny w piekarniku. Kiedy całość ostygnie, wkładamy do zamrażarki na 2 godziny. Potem kroimy deser na małe batoniki i ciesz się ich smakiem. Bon Appétit!