Jak prawie każdej soboty, tak i dzisiaj dorwałam piekarnik, żeby sprawdzić przepisy, które rodziły mi się w głowie cały tydzień. Pokazuję więc jeden z nich - ciasteczkabananowe. Są naturalnie słodkie dzięki dojrzałemu bananowi, więc nie ma potrzeby ich dosładzać!SKŁADNIKI (na 8 ciasteczek; 1 ciasteczko - ok. 40 kcal):2 małe dojrzałe bananyjajko2 łyżki otrębów pszennych2 łyżki otrębów owsianych1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaPRZYGOTOWANIE:1. Zmiksować otręby na prawie że mąkę.2. Zmiksować banana z żółtkiem.3. Dodać otręby oraz proszek do pieczenia do bananowej papki i wymieszać.4. Ubić białko i delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami5. Wyłożyć na silikonowy papier do pieczenia za pomocą łyżeczki i piec w 180 stopniach przez ok. 15 min.Smacznego! :)