Wykonanie

Składniki na 9 babeczek:30 dag mrożonego, siekanego
szpinaku3
jaja3/4 szklanki wiórków
sera żółtego o obniżonej zawartości tłuszczu1/4 szklanki pokrojonej w kostkę
zielonej papryki1/4 szklanki pokrojonej w kostkę
cebuli lub
dymki3 krople
ostrego sosu
paprykowego1/4 łyżeczki
soliSzpinak rozmrozić (najszybciej będzie w mikrofalówce) i odsączyć z nadmiaru soku. Foremki do muffinek wysmarować tłuszczem lub użyć silikonowych.Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Rozdzielić masę do foremek.Piec w temperaturze 180 st, 20 minut. Można sprawdzić czy są upieczone wbijając widelec w babeczkę - po wyjęciu powinien być czysty.Na jedną porcję proponuję 3 sztuki, resztę zamrozić. Można odgrzewać w piekarniku lub mikrofalówce. Smakują także na zimno.Smacznego!

* Przepis pochodzi z książki "Dieta South Beach" - A. Agatston