Wykonanie
Dzień dobry!!!Długo nie
pisałam ze względu na bark czasu....dziwnie brzmi to biorąc pod uwagę moje życie..ale jednakcodzienny
kurs florystyki,grupa wsparcia,wizyta rodziny....a w weekend szkoła....Jeśli chodzi o florystykę-to chyba odkryłam swoje powołanie...sprawia mi to nie samowita frajdę...i chyba mi wychodzi...A dziś przepis na domową nutelle...uwielbiam smak
czekoladowo-
orzechowego kremu...każdy słoiczek znika z naddżwiękową prędkości...Kupne mają w sobie bardzo dużo kalorii,
cukru i tłuszczu...a wiadomo że te domowe są nie dość że smaczniejsze to i zdrowsze :)Przepis na jeden słoiczek80 g mielonych
orzechów laskowych3/4 szkl. skondensowanego
mleka3 łyżki
cukru90 g
gorzkiej czekoladyOrzechy mielimy w blenderze(tak jak na
masło orzechowe)
Mleko czekoladę i
cukier gotujemy do momentu aż całość troszkę zgęstniejeLekko przestudzone wlewamy do
orzechów i jeszcze raz miksujemyPrzelewamy do słoiczkaCzekamy aż ostygnie i wsadzamy do lodówkiJemy z jako dodatek do chleba/wafla...choć oczywiście smacznej jeść łyżeczką prosto ze słoiczka...