Wykonanie
SKŁADNIKI :200 g
mąki pszennej100 g
masła1 szklanka
wodyszczypta
soli4 duże
jajka1 łyżeczka
cynamonu2 łyżki
cukruW garnuszku gotujemy
wodę z
masłem , 2 łyżkami
cukru i łyżeczką
cynamonu .Po zagotowaniu dosypujemy przesianą
mąkę i energicznie mieszamy , aż ciasto utworzy kulę i będzie odchodzić od ścianek . Ciasto ostudzić , przełożyć do malaksera i dodać
jajka . Ciasto przełożyć do szprycy z gwiaździstą końcówką .Rozgrzać
olej w głębokiej patelni , wyciskać ciasto i odcinać nożyczkami i wrzucać na rozgrzany
olej . Smażyć do przyrumienienia z obu stron . Odsączamy na papierowym ręczniku i posypujemy
cukrem pudrem zmieszanym z odrobiną
cynamonu .Najlepsze są zanurzane w cieplej
czekoladzie .