Wykonanie
            

Zapach bułeczek 
cynamonowych w niedzielny poranek, czy może być coś lepszego? Pulchne, słodkie, nie wymagające dużych nakładów pracy. Idealne :) W 
sieci krąży wiele wersji tego przepisu, ta jest moja. Oryginalnie składniki były na 2 blaszki (okolo 20-24 bułeczek), tutaj zrobiłam z połowy składników. Najlepsze są w dniu pieczenia.SKŁADNIKI: (10-12 bułeczek)350g 
mąki pszennej40g 
cukruszczypta 
soli25g świeżych 
drożdży50g 
masła (roztopionego, ostudzonego)200ml letniego 
mleka1 
jajko (roztrzepane)nadzienie:50g 
masła (roztopionego)75g 
cukru2 łyżeczki 
cynamonuWymieszać 
mąkę, 
cukier i 
sól. 
Drożdże rozpuścić w 
mleku, wymieszać z 
masłem i 
jajkiem. Dodać do 
mąki. Zarobić ciasto. Jeśli jest bardzo kleiste, dodać jeszcze 
mąki (do 50g). Przykryć ściereczką, odstawić na 30 min. Po tym czasie rozwałkować na w miarę równy prostokąt. Składniki nadzienia wymieszać, posmarować nadzieniem ciasto. Zwinąć w rulon, pokroić na kawałki szerokości około 2cm. Poukładać na blasze (rosną, więc zostawić odstępy).Piec w temperaturze 220C (termoobieg) około 20 minut. Gdyby zbyt szybko się rumieniły- można je przykryć folią aluminiową.Smacznego :)
