Wykonanie

Sezon na
fasolkę szparagową w pełni, więc korzystamy. Marzyła mi się ona w wersji z patelni z
bułką tartą, ale siostra, która stawia na zdecydowanie zdrowsze jedzenie, zadecydowała inaczej i postawiła na zrobienie sałatki. Nie żałuję :)Składniki:
zielona fasolka szparagowapomidorki koktajlowe
sałata rzymska (może być inna)
pietruszkaser fetasólpieprzoliwabiały ocet winnymiódFasolkę przycinamy na dwóch końcach, gotujemy do miękkości i studzimy. Na dnie miski kładziemy porwaną
sałatę, ostudzoną
fasolkę,
pomidorki pokrojone w ćwiartki, kruszymy
fetę i całość posypujemy
pietruszką. W miseczce przygotowujemy sos (składniki na 1 porcję): mieszamy 2 łyżki
oliwy, 3 łyżki
octu, 2 łyżeczki
miodu (proporcje można modyfikować w zależności od upodobań). Dosmaczamy
solą i
pieprzem.
Sałatkę zalewamy sosem tuż przed podaniem. Smacznego! :)
