Wykonanie
Często jest tak, że kanapki nam się już przejadły. Wybierając się w dłuższą podróż, nie ukrywajmy, chce się jeść. Jakiś
owoc na chwilę tylko oszuka nasz głód, proponuję wam tortille z
tuńczykiem, które można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce do czasu wyjazdu. Zapraszam :)

Składniki:
2 puszki
tuńczyka w wodzie,
puszka
kukurydzy,
5-6
ogórków konserwowych,
4 łyżki
majonezu,
opakowanie tortilli,
rukola,
cebula,
sól,
pieprz do smaku,
łyżka np. sambalu,
Tuńczyka odsącz z
wody, tak samo zrób z
kukurydzą, przełóż do miski.
Ogórki pokrój w plasterki dodaj je do
tuńczyka.
Cebulę obierz pokrój w półplasterki.

Wszystkie składniki wymieszaj z
majonezem, sambalem, dopraw do smaku
solą i
pieprzem.

Na każdy placek tortilli nakładaj trochę
rukoli i masy tuńczykowej, zwijaj w rulony. Każdy rulon zawiń w folie aluminiową i przechowuj w lodówce do momentu użycia.
Smacznego:)