Wykonanie
Tak, słyszę to co popołudnie. Na szczęście jest taki skarb jak Lidl a mianowicie, aktualny Włoski Tydzień i to on ratuje moją głodową awarię w domu.
SUSZONE POMIDORY I
WŁOSKI SOS POMIDOROWY TO NAJLEPSZE CO MOŻNA ZE
SOBĄ POŁĄCZYĆ <3
//:
makaron spaghetti z
włoskim sosem pomidorowym i
suszonymi pomidoramimakaron, w
sumie obojętnie jaki, my zakochałyśmy się w
razowym spaghetti Lubellipół słoiczka
suszonych pomidorów w zalewiesłoik
włoskiego sosu pomidorowegooliwa,
sól,
bazylia,
oregano i ulubione
przyprawy_________________________________________________________________
makaron gotujemy z odrobiną
oliwy i
soli na patelnię wylewamy sos i podgrzewamy do zgęstnieniapo jakiś 10 minutach dodajemy
pomidorki pokrojone na mniejsze kawałki, nie muszą być odsączonemieszamy do połączenia, zostawiamy na średnim ogniu
makaron odcedzamy (jeśli nie dodawaliście
oliwy, przepłuczcie
wodą)dodajemy do sosu i mieszamy
Danie nam tak posmakowało, że dwa dni później zrobiłyśmy jego remake z dodanymi
pieczarkami <3 <3
Organizator: awodwanrazc