Wykonanie
Wyjątkowa okazja ? Dziadkowie : )Nigdy nie przychodzą do nas razem, prawdopodobnie byli tutaj parą kilka lat temu, zawsze jedno znajdzie jakiś powód by nie ruszyc się z domu kiedy idzie do nas drugie.No i dzisiaj się zmobilizowali, także zapraszam Was na niedzielną ucztę : )


ja Wam podam składniki na 4 porcje, więc to dośc dużo, uprzedzam :)3/4 opakowania conchiglioni Lubelliok. 10
pieczarekok. 3
marchewkidwie kulki
mozarellisłoiczek
sosu pomidorowego (u mnie kawałki
pomidorów z
bazylią i
oregano)


ścieram na tarce
marchewkę i
pieczarki i wrzucam na patelniępodsmażam chwilkę i dolewam kilka łyżek wrzątku, zakłądam pokrywkę i duszę ok. 10 minut w
między czasie
makaron gotuję zgodnie z przepisem, al dente (ok. 11 minut) na drugiej patelni podgrzewam
sos pomidorowy, rozbijając łyżką kawałki
pomidorów tak by zrobiła się płynna ale gęsta konsystencja
makaron odcedzam, przelewam zimną
wodądo naczynia żaroodpornego wylewam sos i układam na nim muszelkido każdej muszelki nakładam łyżkę farszuścieram
ser mozarella na ułożone w naczyniu muszelkiwkładam do piekarnika na 15 minut do temperatury 180 stopni