ßßß Cookit - przepis na paluchy drożdżowe Kariny

paluchy drożdżowe Kariny

nazwa

Wykonanie

Kolejny przepis Kariny.
Składniki:
10 dkg drożdży
50 dkg mąki
200 ml ciepłej wody
jajko do posmarowania
kminek do dekoracji
Wszystkie składniki (oprócz jajka i kminku) mieszamy i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Po około 20 minutach, rozwałkowujemy ciasto na cienki placek i wycinamy radełkiem paski o szerokości około 1 cm. Smarujemy rozbełtanym jajkiem, wymieszanym z ulubionymi przyprawami. Wykładamy na blachę posmarowaną tłuszczem i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200 stopni, przez 15 minut.
Idealne do piwka albo jako sama przekąska.
Źródło:http://mycatcooks.blogspot.com/2012/11/paluchy-drozdzowe-kariny_8606.html