Wykonanie
W majówkową sobotę moja najstarsza siostra przygotowała w rodzinnym domu okrągłe urodziny swoje i
męża. Miałam na tę okazję przygotować Red Velvet
Cake, ale 'zamuliłam' i nie było już czasu i wolnego piekarnika na pieczenie. Postanowiłam więc zrealizować mój pomysł na wykorzystanie nowych
galaretek. Mama przygotowywała tort piętrowy, z którego odpaliła mi dwa płaty
biszkoptu i zostawiła trochę kremu, więc mogłam przygotować Hawaiian Sunset. Sama idea zachodu słońca pojawiła się w mojej głowie od razu, kiedy zobaczyłam kolory
galaretek. Udało mi się go przygotować, a starsze dzieci będące na imprezie ogromnie się ucieszyły z takiego
tortu. Był dla nich najbardziej atrakcyjny i oblegały stół w oczekiwaniu na swój, dokładnie wybrany kawałek. Jak dostanę zdjęcie, to je Wam pokażę ;)Przepis podam alternatywny, bo ja sama nie upiekłam
biszkoptu.

Składniki:
biszkopt, dwa płaty
galaretki Winiary Pina Colada, Pink Margarita, Blue
Curacao, Mojito100g
śmietanki 30%100g
mascarponełyżka
cukru pudruPrzygotować krem: ubić
śmietankę z
cukrem pudrem, dodać
mascarpone i dokładnie połączyć, na przykład na niskich obrotach miksera.Przygotować
galaretki według przepisu na opakowaniu. Ułożyć
biszkopt na talerzu i nasączyć go
herbatą, lub
galaretką Mojito. Ułożyć drugi
biszkopt i nasączyć
galaretkami tworząc jednocześnie wzór.
Galaretki odstawić w chłodne miejsce. Brzegi
biszkoptów posmarować kremem, schować do lodówki. Sprawdzać stan
galaretek, zanim całkiem stężeją wymieszać i ułożyć wzór na biszkoptach. Schować do lodówki do całkowitego stężenia
galaretek. enjoy c: