Wykonanie

Generalnie z gotowych ciast używam tylko francuskiego, ciasto na pizzę otrzymałam od sąsiadki, wykorzystałam i
powiem stanowczo, że wolę swoje. Nie żeby gotowe było beznadziejne bo pizza wyszła bardzo smaczna, nie powinnam więc się czepiać, jednak przywykłam do swojskiego i trudno jest je zastąpić...Składnikigotowe ciasto na pizzę0 , 5 słoiczka koncentratu3 kawałki
kiełbasypieczarki (w moim przypadku woreczek mrożonych)4
cebule15 dag
żółtego serakulka
mozzarellizioła prowansalskieświeża
bazyliaSposóbGotowe ciasto rozkładamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Smarujemy koncentratem zmieszanym z
ziołami prowansalskimi. Układamy kolejno
cebulę podsmażoną na
oleju,
kiełbasę pokrojoną w plasterki,
pieczarki, posypujemy
przyprawami i startym
żółtym serem. Na koniec układamy kawałki
mozarelli. Całość pieczemy 10 - 15 minut w temperaturze 180ºC. Podajemy polaną
ketchupem i ozdobioną listkami świeżej
bazylii.