Wykonanie
Pusta lodówka po powrocie z delegacji to standard. Ale dla mnie to nie straszne. Zawsze mam w zapasie coś, z czego można zrobić szybko pyszny dodatek do kanapek. Tak było i dziś. Padło na
zielony groszek. Pasta z
groszku to banał, przygotowanie trwa 3 minuty, a smakuje pysznie.1 /2 p uszki zielonego gros zku1 ły żka
oleju lnianego (może być
oliwa)2 szczypty granulowanego
czosnkuOdsączony
groszek ugniatamy z
oliwą i
czosnkiem. Można to zrobić w blenderze, ale ja robię to po prostu widelcem - jest szybciej i mniej zmywania ;-) Bezpośrednio po przygotowaniu pasta trafia na
razowy chlebek i jest szybko zjadana.



Zielona pasta popijana zieloną mate, na
żółtym talerzu, a za oknem słońce. Wywoływania wiosny ciąg dalszy.