Zawsze czułam awersje do koziego sera, ale po zjedzeniu tej tarty zmieniłam o nim zdanie. Tarta pachnąca pomidorami, tymiankiem na francuskim ciescie. Warta wyprobowania.Składniki:375g gotowego ciasta francuskiego3 duże pomidorysłoik (90g) pasty z suszonych pomidorów12 suszonych pomidorów ( osuszonych i pokrojonych na połówki )1 lyzeczka orzeszkow pini120g sera koziegotymianekPrzygotowanie:Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.Ciasto wykładamy na blaszke, formujac z każdej strony brzeg ok 1 cm.Pieczemy 15 minut.W czasie kiedy ciasto się piecze kroimy pomidory na plastry, osuszamy na papierowym ręczniku.Po wskazanym czasie ciasto wykładamy z piekarnika, lekko przyciskamy na środku aby je splaszczyc. Całe ciasto i brzegi smarujemy pasta z suszonych pomidorów, na to układamy plastry pomidorów. Następnie układamy suszone pomidory i plastry sera. Całość posypujemy orzeszkami i tymiankiem.Ponownie zapiekamy przez ok 15-20 minut w temp 200 stopni.Życzę smacznego