Wykonanie
            Tortilla to taki obiad na szybko z tzw" przeglądem lodówki" czyli wkładamy do niej wszystko na co mamy ochotę lub wszystko co akurat mamy w lodówce. Tak było i w moim przypadku. Warzywa są zawsze a 
szynce kończyła się data przydatności. Moja gastronomia-ekonomia:)


SKŁADNIKI:
wędlina dowolna w plastrach 10 szttortilla 3 placki
pomidor 2 szt
cebula 2 sztmix 
sałat 1 garść
ketchup 3 łyżki
ser żółty tarty 3 łyżki
pieczarki w puszce 120g
masło 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbkiPRZYGOTOWANIE:
Sałaty opłukać i osuszyć. 
Pieczarki odsączyć z zalewy. Ja kupiłam 
pieczarki pokrojone, niesolone, w wodzie. W rondelku rozpuścić łyżeczkę 
masła, przełożyć 
pieczarki, dodać przeciśnięty przez praskę 
czosnek i poddusić na małym ogniu. Plastry 
wędliny podsmażyć na patelni, można podpiec w piekarniku lub w mikrofalówce. 
Cebulę i 
pomidora umyć. 
Cebulę obrać z wierzchniej warstwy i pokroić w piórka. 
Pomidory pokroić plastry lub kostkę. Placki tortilli podgrzać w mikrofalówce, na nich ułożyć 
szynkę, odrobinę 
sałaty, posypać 
serem żółtym tartym, dodać 
pieczarki, 
pomidory, 
cebule i ponownie odrobinę 
sałaty . Z wierzchu polać odrobiną 
ketchupu- ale można go ominąć. Zwijać w rulon. Smacznego:)