ßßß Cookit - przepis na Bitki ze schabu w lekko kwaśnym sosie

Bitki ze schabu w lekko kwaśnym sosie

nazwa

Wykonanie

Pomysł na sos powstał dzięki party z dnia poprzedniego:) Zostało sporo przekąsek jak papryka konserwowa, ogórki czy oliwki. Taka gastronomia- ekonomia:)
SKŁADNIKI:
kotlety schabowe 5 szt
sól pieprz
olej do smażenia
sos pieczeniowy 1 opakowanie
oliwki 10 szt
papryka konserwowa 2-3 płatki
ogórek kiszony 2 szt
pieczarki konserwowe ok 10 szt
PRZYGOTOWANIE:
Kotlety schabowe, jeżeli są grube, lekko rozbić tłuczkiem. Posolić i popieprzyć z obu stron, Podsmażyć na gorącym oleju. Sos pieczeniowy przygotować wg instrukcji na opakowaniu - ja dodałam troszkę więcej wody, żeby nie był zbyt gęsty. Warzywa odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę, oliwki na pół. Mięso przełożyć do sosu i dusić na małym ogniu ok 30 minut. Następnie dodać warzywa i dusić jeszcze 15 minut. Można podawać z gęstą śmietaną. Smacznego:)
Źródło:http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.com/2012/06/bitki-ze-schabu-w-lekko-kwasnym-sosie.html