Wykonanie
Dobrze przygotowany
kuskus powinien być sypki. Ze względu na łatwość i szybkość przygotowania oraz cenne właściwości odżywcze,
kasza ta zyskuje coraz większe uznanie i popularność na całym świecie. Pszenica, z której wytwarzany jest
kuskus, działa wzmacniająco na
serce, nerki oraz wątrobę. Odświeża ciało i odżywia płyny wewnętrzne i krew. Uspokaja niepokój i palpitacje
serca. Ze względu na swe odżywcze i nawilżające właściwości jest szczególnie zalecany dla dzieci, kobiet w ciąży i osób starszych.
Kuskus jest równie smaczny na zimno jak i na ciepło.
kuskus razowyogórek konserwowycebulatuńczyk z puszkimajonez,
pieprzKuskus zalewamy wrzątkiem. Do miski wkładamy
tuńczyka, rozdrabniamy. Dodajemy bardzo drobno posiekaną
cebulę i
ogórka. Dodajemy
kuskus, wszystko mieszamy dokładnie, doprawiamy
pieprzem. Tuż przed podaniem można wymieszać z
majonezem, lub podać
majonez osobno.