Wykonanie
            Makaron razowy jest jednym z najlepszych źródeł węglowodanów. Nadaje się zarówno dla osób budujących tkankę mięśniową jak i dla osób odchudzających się. To dzięki 
mące razowej ten 
makaron jest tak cenny, ponieważ 
mąka jest zmielona tylko raz i dzięki temu zawiera dużą ilość błonnika i minerałów. Dzięki temu proces trawienia 
makaronu razowego jest zupełnie inny od 
makaronu z 
mąki białej.


2 ząbki 
czosnkuoliwapapryczka chilimakaron penne razowyświeża 
bazyliaMakaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 
Oliwę podgrzewamy na patelni dodajemy do tego posiekany 
czosnek i drobniutko pokrojoną 
papryczkę chili (ilość według uznania, od tego zależy ostrość całego dania). Chwilę smażymy, na małym ogniu, uważając aby nie przypalić 
oliwy. Dodajemy ugotowany 
makaron, mieszamy i gotowe. Na sam koniec dodajemy jeszcze kilka posiekanych listków 
bazylii.