ßßß Cookit - przepis na Zupa krem z porów

Zupa krem z porów

nazwa

Wykonanie

Składniki;
białe części 4 dorodnych porów
cebula
2 kromki czerstwego białego pieczywa
2 l bulionu
szklanka śmietanki kremówki
sól.pieprz
filiżanka startego parmezanu
Wykonanie;
Przekrojone wzdłuż , dokładnie umyte białe części pora kroimy w półplasterki, cebulę siekamy i razem dusimy na maśle , często mieszając i nie dopuszczając do zrumienienia. W połowie duszenia
dodajemy pokruszone pieczywo i przez 3 minuty zasmażamy razem , przekładamy do ciepłego rosołu i gotujemy ok. 20 minut . Następnie zupę miksujemy , doprawiamy do smaku . Dodajemy śmietankę i posypujemy serem .
Źródło:http://goracykasek.blogspot.com/2014/11/zupa-krem-z-porow.html