Wykonanie
Pomysł na kolejny obiad lub kolację (jeśli lubicie ciężkie dania wieczorną
porą). Do przepisu tego przyda się salsa, więc warto zostawić mały słoiczek na później. Danie bardzo szybkie w przygotowaniu i nie wymagające szczególnych zdolności manualnych ;) Mam nadzieję, że wszystkim zasmakuje.

Składniki:*
mięso mielone (500 g)*1 łyżka
oleju rzepakowego*1 średnia
cebula*salsa - najlepsza domowa, przepis TU (100 g)*
makaron pene (300 g)Przygotowanie:
Makaron gotuję al dente według przepisu na opakowaniu.Na rozgrzaną patelnię wlewam
olej i wsypuję pokrojoną w kostkę
cebulę. Smażę
cebulę, aż się zeszkli. Następnie dodaję mielone i cały czas mieszając, podsmażam
mięso. Ważne by podczas mieszania rozbić mielone na drobne grudki. Gdy
mięso się zetnie (zmieni kolor na szarawy), dodaję salsę i wszystko mieszam chwile.Odsączony z
wody makaron wsypuję do
mięsa z sosem i razem mieszam.Podaję gorące, prosto z patelni.Smacznego!